Bla'gar
Øst for Thyrien langs Thyriens nordkyst, ligger først Gaarlod, dernæst Bla'gar. Bla'gar er bosat af orker i et løst styre af høvdinge og klaner. Det er tilladt blandt orkerne at udfordre deres ledere til tvekamp for at overtage styringen - omend dette er en sjældenhed. Det er oftere at når en leder enten dør i kamp, eller aftræder på anden vis, at der arrangeres kampe mellem samfundets stærkeste for at finde frem til hvem der skal overtage lederposten. Dette adskilder sig ikke meget fra andre ork-lande.
Bla'gar er hovedsagligt åbne stepper, med bakkelandskab i øst og syden hvor vulkanen Krat'koa spreder sig ind i Bla'gar. Den vestlige grænse er ufremkommelig sump og mose og dermed et naturligt forsvarsanlæg. Den nordlige kyst består af klipper og søfart via kysten består af enkelte fiskere der forcerer klipperne med fare for liv og lemmer. Der er småskove spredt gennem landskabet, hvor jordbunden tillader det.
Hundreder af år før Dommedag lagde et kraftigt vulkanudbrud landet øde, og det er først herefter at steppelandskabet er kommet til. Tidligere var hele Bla'gar dækket af kraftig urskov. Kun dele af denne er at finde i dag.
Freng'kil er en anseelig størrelse landsby i det centrale Bla'gar. En af de mindre skove ligger øst herfor, og byens værn er skarpt trænede. Bygningerne her er mere inspirerede af menneskenes kultur, med glas vinduer og kalkede murer.
Alkari er en noget mindre landsby, 25 huse, og er anses kun som et stop på vejen for de fleste, og kun hvis man er faret vild eller på anden vis er på afveje. Alkari ligger midt i én af de gamle skove sydligt i Bla'gar.

Referencer

/Bog.asp?n=Celle nummer ét#126
/Bog.asp?n=Celle nummer ét#133
/Bog.asp?n=Celle nummer ét#134
/Bog.asp?n=Kriells hævn#140